Kristen Roupenian Hires Author Photo

IN GESPREK MET KRISTEN ROUPENIAN

  • zaterdag 30/03 11:00-12:30
  • Locatie
    DE KLEINE
  • Soort evenement
    Gesprek

Met meer dan 4,5 miljoen hits versloeg Kristen Roupenian vorig jaar alle records. Haar kortverhaal Cat Person was de meest gelezen literaire fictie uit de geschiedenis van The New Yorker. Het verhaal van een gefaalde date en de ellendige seks die erop volgde, was pijnlijk herkenbaar voor zowat de helft van de wereldbevolking. En dus ging het fictieve verhaal van de 20-jarige studente Margot in no time viraal.

Het duurde niet lang of Kristen werd overspoeld door fanmail. En haatmail. En een stortvloed aan aanvragen van uitgeverijen om haar toen nog ongelezen debuut te mogen publiceren. De stortvloed aan reacties en meningen overviel en verlamde haar. Dat ze plots tot experte werd gebombardeerd, wanneer het om ‘consent’ gaat, terwijl ze eigenlijk gewoon fictie wou schrijven.  Na een maandenlange radiostilte spreekt Roupenian opnieuw voor publiek. Over Cat Person, maar ook over haar pas verschenen (en in het Nederlands vertaalde) kortverhalenbundel Je weet dat je dit wil. Een debuut vol verhalen over empathie en het falen van empathie. Over macht en toestemming. Over angst en vertrouwen.

Koffie en koekskes, en vooral een openhartig gesprek met schrijfster Kristen Roupenian (US). Met gastvrouw Annelies Moons


Voertaal van dit gesprek is Engels.