Beeld Mdmu

MOEILIJKE DINGEN MAKKELIJK UITGELEGD

  • zaterdag 30/03 16:00-17:30
  • Locatie
    DE GROTE
  • Soort evenement
    Extra

5 Complexe topics en 5 experts die deze haarfijn en helder kunnen duiden. Oftewel: Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd, de faaleditie.

Tijdens een sessie MDMU geven we het woord aan een aantal experts die weten wat wij niet weten en vragen beantwoorden die zelfs te moeilijk zijn om aan Google te stellen. Kennis is macht, en na deze explainersessies ga je gegarandeerd slimmer naar huis.

Deze keer 5 explainers over - hoe kan het ook anders - falen:
Waarom moeten mannen (en vrouwen) een erectiestoornis niet persoonlijk nemen? Hoe werk een verslaving in onze hersenen? Waarom is het verslavingsmechanisme ons te slim af? Waarom applaudisseren we wanneer iemand 50 jaar gehuwd is, en beschouwen we een echtscheiding nog altijd  als een vorm van falen? Wat met liegende politici en wie spreekt er eigenlijk de waarheid? Wat is een modeblunder? En waarom zijn Uggs bij de ene superhip en not done bij de andere?

Deze vragen en meer worden door experten van die vaak complexe topics haarfijn en helder uitleggen in een presentatie van tien minuten. Na elke presentatie is er ruimte voor vragen uit het publiek. 

Experts van dienst zijn seksuoloog Wim Slabbinck, relatie expert Rika Ponnet, juriste Yasmina El Kaddouri, psychiater Frieda Matthys en mode-expert Aurélie Van de Peer. Journalist Selma Franssen is de moderator van dienst.